Češnjak – prirodni lijek protiv bradavica




Nastanak bradavica je uzrokovan nekim vrstama virusa pod zajedničkim nazivom humani papiloma virus (HPV). Postoji više od 100 poznatih tipova HPV-a, od kojih su neki kancerogeni, a obične bradavice se smatraju ne kancerogenim rastom kože. Većina bradavica nestaju same od sebe unutar nekoliko mjeseci ili godina, no postoji i potpuno prirodan i pouzdan lijek – češnjak.

Iako oko 70% bradavica nestanu same bez ikakvog liječenja, u nekim slučajevima pojavljuje se još bradavica budući da se prenose izravnim kontaktom s ogrebotinama ili posjekotinama na koži. HPV inficira gornji sloj kože, obično ulazi u tijelo u području oštećene kože, a virus uzrokuje da gornji sloj kože brzo raste formirajući bradavicu.

Za razliku od bradavica, kurje oči su zadebljanje kože koje je uzokovano prekomjernim trenjem unutar obuće, obično zbog agresivne sportske aktivnosti ili zbog obuće koja ne pristaje prikladno uz nogu.


Ono što je zajedničko i bradavicama i kurjim očima je to da se oboje može riješiti običnim oblogom od češnjaka.

Pisali smo već o ljekovitim moćima češnjaka te nam je poznato da on posjeduje izuzetna antibakterijska, antivirusna te antimikrobna i antiparazitska svojstva, stoga ne čudi da uspješno liječi i bradavice. Više o tome kako češnjak spašava živote i na koji način djeluje saznajte ovdje.

   Na koji način treba pripraviti oblogu od češnjaka?

Nakon što se temeljito oprali ruke, ogulite jedan režanj češnjaka i prepolovite ga. Jednom polovicom mažite bradavicu – s presječenom stranom, kako bi je sokovi potpuno prekrili. Mažite oko minutu – dvije. Potom drugu polovicu također s prerezanom stranom stavite na bradavicu i zaljepite flasterom ili ljepljivom trakom. Pazite da češnjak bude veći od bradavice.


Također možete napraviti i kašu od češnjaka, možete ga izdrobiti vilicom, zgnječiti ili naribati, samo pazite da količina bude veća od veličine bradavice kako bi je skroz prekrili. Kašu nanesite na flaster i zaljepite na bradavicu.


Ovaj prirodni način za tretman bradavica i kurjih očiju nanesite prije nego što idete u krevet, a zatim ga izvadite tijekom dana kako bi omogućili prostor za disanje kože, te nastavite ponovo uz svježi češnjak svake noći.

Za malu bradavicu ili kurje oko, liječenje češnjakom će često dovesti do potpunog liječenja u roku od tjedan dana. Za veće bradavice, možda ćete morati nastaviti s ovim tretmanom tokom nekoliko tjedana.


Postoji i nekoliko konvencionalnih tretmana za liječenje bradavica što uključuje obloge od salicilne kiseline, krioterapiju, operacijske i laserske postupke te razne farmaceutske lijekove no iako svi ti postupci mogu ukloniti bradavice, oni ne uništavaju sam virus i upravo zbog toga je češnjak djelotvoran. Ovo potvrđuju i brojne studije kao i iskustva korisnika, stoga nema prepreka zašto ne bi iskušali ovaj drevni lijek za sve i na bradavicama.


Napomena: izvorni članak je objavljen u Matrix World-u!





Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu