Dokaz da operacije raka povećavaju smrtnost, Rješenje

 


     Prirodno rješenje

Rezultati ovih novih istraživanja o vrijednosti prirodnih hranjivih tvari i metoda u sprečavanju metastaza i poboljšanju tretmana za rak potpuno se slažu s metodama koje se koriste u holističkim programima za rak.
Jedan od glavnih oslonaca holističke terapije protiv raka je crijevna higijena, pored sistemske antimikrobne terapije. Ova nova otkrića potvrđuju ne samo vrijednost crijevne higijene, nego i potrebu za antimikrobnom terapijom. Ova potonja usmjerena je protiv pleomorfnog mikroorganizma koji može uzrokovati autoimune bolesti i rak. Konvencionalna medicina ne prihvaća dokaze o postojanju tih mikroorganizama, tvrdeći da je u tim slučajevima imunološki sustav jednostavno krivo programiran i napada vlastite zdrave stanice.

Vođa tima koji je došao do ranije spomenutog otkrića o 'autoantitijelima' je rekao: "Ono za što smo mislili da su autoantitijela stvorena protiv samoga tijela, sada možemo smatrati antitijelima usmjerenim protiv skrivenih bakterija. Kod autoimunih bolesti, imunološki sustav ne napada sebe. On štiti tijelo od patogenih organizama.
Još jedan temeljni aspekt holističke terapije protiv raka predstavlja primjena dijeta ili posta radi uklanjanja proteinskog taloga i oksidiranih masti pohranjenih u stanicama, koji dovode do naseljavanja pleomorfnih mikroorganizama i blokiranja oksidativnog energetskog metabolizma, kao što se može vidjeti kod stanica raka i autoimunih bolesti.

Oba ta principa sada su dobila potvrdu konvencionalnih istraživanja. 
Pored toga, sada vidimo široko prihvaćene dokaze u prilog koristi od smanjenja emocionalnog stresa pomoću meditacije i zamjenjivanje straha pozitivnim emocijama. Sve to daje podršku široko prihvaćenih istraživanja jednom važnom principu u holističkoj terapiji protiv raka. Umjesto da se tumor izlaže stresu kroz pokušaje da ga se uništi, treba ga održavati zadovoljnim ispunjavanjem njegovih potreba, kako bi se mogao ponovo pridružiti zajednici zdravih stanica.

Kako bi ste ovo bolje razumjeli razmislite o sljedećoj alegoriji. Postoji, recimo, mitska zemlja s mnogo nezadovoljnih stanovnika. Jedan grad proglasio je svoju neovisnost i ogradio se bedemom kako bi se zaštitio. Vladar sada može izabrati: uništiti grad ili umiriti ga, kako bi se pridružio ostatku zemlje u mirnoj suradnji. Dođe li do uništenja grada, preživjeli pobunjenici pokušat će potaknuti ustanke u drugim dijelovimqa zemlje. Vladar ne zna koliku bi podršku pobunjenici mogli dobiti drugdje. Ako ne dobiju veliku podršku, onda nije važno hoće li pobunjeni grad biti uništen; bezopasan je u svakom slučaju. Ali ako postoji dovoljna podrška, vladar će vjerojatno biti svrgnut. Što je mudrija opcija: uništiti grad ili umiriti njegove stanovnike?


Isti izbor postoji u terapiji protiv raka. Konvencionalni tretmani biraju beskompromisno uništenje bez obzira na posljedice, dok holistička terapija pokušava s pristupom smirivanja. Većina tumora vjerojatno u početku ima nisku zloćudnost koja se može lako obratiti, ali prekomjeran ili stalan stres gurat će tumor prema sve većoj zloćudnosti i stvarati podršku u drugim dijelovima tijela. Taj stres može biti posljedica straha, ogorčenosti, emocionalnog šoka, loše prehrane, zračenja ili kemijskog napada. Suprotan pristup smanjit će zloćudnost i može uključivati normalizaciju metabolizma stanica raka, jačanje imunološkog sustava i smanjenje stresa meditacijom i emocionalnim terapijama.

U novije vrijeme predložen je čak i kemoterapijski protokol koji uspostavlja primirje s tumorom. Temelji se na ideji da se tumor ne uništava, nego se daje tek onoliko kemoterapije koliko je potrebno da se spriječi njegov daljnji rast. Istraživač je rekao: "Kod mišjeg modela raka jajnika, ako ga tretirate vrlo visokim dozama, tumor nestane. Izgleda kao da ste ga izlječili. Ali par tjedana kasnije vrati se i počne ubijati životinje. To je standardni ishod. Mi smo učinili to da smo koristili manje doze lijekova i primjenjivali ih kad je bilo nužno. Bili smo u stanju održavati tumore stabilnima a miševe živima neograničeno dugo".

Umjesto korištenja kemoterapije, u holističkoj terapiji alkaliziranje predstavlja metodu prvog izbora za stabilizaciju tumora i sprečavanje njegovog daljnjeg rasta. Nakon toga možete vaš tumor sve više usrećivati ispunjavanjem njegovih drugih potreba: normalizacijom njegovog metabolizma ponovnim pokretanjem oksidativnog stvaranja energije, uklanjanjem toksičnog taloga koji je pokrenuo sve te probleme, obranom od pleomorfnih mikroorganizama i, također, smanjenjem hormona stresa pomoću meditacije i emocionalnih terapija.

Tada će stanice koje su bile maligne ili ponovno povratiti normalne funkcije, ili će, ako su bile previše oštećene, dobrovoljno umrijeti (u procesu koji se zove apoptoza).
Uz to, timor se postupno rastvara ponavljanim razdobljima čišćenja sirovom hranom. Ali sve dok je tumor prisutan, posebno kao primarni tumor koji nije pod stresom, bit će vam prijatelj tako što će suzbijati razvoj opasnih metastaza. Čak i nakon uklanjanja primarnog tumora zbog neznanja, taj kooperativni pristup jedina je obećavajuća opcija.

Na temelju dostupnih podataka, zaključujem da su veći dio patnji i smrti povezanih s rakom posljedica medicinskih tretmana, a ne same bolesti. Uz toliko napora koji se trenutno ulažu kako bi medicina bila utemeljena na dokazima, uvjeren sam da neće trebati još 100 godina da trenutne nedjelotvorne i štetne a široko prihvaćene tretmane za rak zamijene kooperativne i djelotvorne prirodne terapije.

Autor: 

Walter Last  umirovljeni je biokemičar, istraživački kemičar, nutricionist i nanoterapeut koji je radio u Njemačkoj, SAD-u, Novom Zelandu i Australiji, gdje danas živi. Napisao je veliki broj članaka za časopise o zdravlju, kao i nekoliko knjiga. Za trenutno dostupne knjige, uključujući i novu  Heal Yourself the Natural Way (Izlječite se na prirodan način), pogledajte  http://www.the-healyourself-series.com

Detalji o članku se mogu naći u njegovoj knjizi  Overcoming  Cancer (Prevladati rak) i na njegovoj web stranici  http://www.health-science-spirit.com  gdje ujedno možete naći i informacije o zdrastvenim pitanjima.


Članak je izašao u časopisu Nexus br. 50, kolovoz 2010.

Posebna napomena: Još jednom molim sve čitatelje ovog i budućih članaka vezanih za zdravlje, neka ga pokažu svojim roditeljima, najbližima i prijateljima a u svrhu informiranja kojim će sačuvati i poboljšati svoje zdravlje!






  

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu