Znakovi upozorenja da organizmu prijeti rak, 2. dio



   Otklonite prijetnje koje izazivaju rak

Iako nismo sasvim sigurni zašto rak nastaje, znamo kako on nastaje. Jedna abnormalna skupina stanica ne slijedi potpuni stanični životni ciklus koji završava predvidljivom smrću stanice. Umjesto toga, one i dalje žive, množe se i šire. Vrlo je važno ovo razumijeti – zdrava stanica ima određeno trajanje. Ona se nekoliko puta podjeli, a onda umire. Smrt stanice zove se apoptoza. Zdrave stanice na kraju dožive apoptozu, a zamijenit ih nove stanice. To je normalno.

Rak je nenormalna stanica koja se i dalje dijeli, preskačući prirodni stupanj apoptoze. Dok se množi, ona stvara tumor, čiji se komadići potom otkidaju i šire kao metastaze čitavim tijelom. Oboljeli od raka umiru od gladi kada ima previše raka u tijelu, tako da on troši sve gorivo organizma. Jedina razlika između oboljele osobe i zdrave osobe, kojoj se nikada ne utvrdi rak, sastoji se u tome što zdrava osoba ima zdravo tijelo i jak imunološki sustav, dok bolesna nema.


   Znate li vi koliko ste otporni? Je li to dovoljno da se oduprete raku?

Imajući ovo u vidu, cilj svake prevencije raka ili programa liječenja jeste spriječiti sve ono što izaziva rak i stvoriti što je moguće zdravije tijelo, čiji imunološki sustav funkcionira što je bolje moguće. Upravo na to želim ukazati.

Evo pet čimbenika koji ozbiljno slabe imunološki sustav, što povećava rizik od raka.

Tijelo čovjeka, a posebno njegov imunološki sustav, ne mogu funkcionirati na najbolji način ako:


1.  Pušite ili žvačete duhan,

2.  Imate manjak određenih hranjivih tvari ili hormona u organizmu, ili su oni u neravnoteži,


3.  Patite od prekomjerne težine,


4.  Jedete mnogo rafiniranih šećera i žitarica bez ovojnice,


5.  Unosite otrove putem hrane, vode, zraka ili lijekova.


Možda je ovo previše općenito, ali ću objasniti što svaki od njih kako bih ukazao na nekoliko jednostavnih, ali važnih koraka u sprečavanju raka.


   1. Nemojte pušiti

Pušenje je vodeći uzrok raka pluća kod muškaraca i žena. Ono ujedno doprinosi drugim zdravstvenim problemima, poput srčanih oboljenja, srčanih i moždanih udara, katarakte, preranog porođaja, premale težine novorođenčadi, prijeloma kuka, brojnih oboljenja pluća, kao i raka grla i želuca. Dim cigarete sadrži kancerogena spojeva poput arsena, benzena, kadmija, polonija 210, vinil-horida, formaldehida i druge.



Ako ste pušač, odmah prekinite. Ako se ne možete ostaviti toga, potražite pomoć. Nije lako prestati pušiti, ali mislite li da se isplati oboljeti od raka zbog toga? Dokazi jasno govore: pušači doslovno prizivaju rak, a postotak preživljavanja raka pluća vrlo je nizak.

   2. Održavajte odgovarajuću razinu joda

Uvjeren sam da vam je ovaj čimbenik, koji spada u kategoriju “Nedostatak hranjivih tvari i hormonalna neravnoteža”, potpuno nepoznat, dok je istovremeno vrlo važan. U SAD-u se razvila epidemija nedostatka joda, što, po mom mišljenju, značajno povećava učestalost raka štitne žlijezde, dojke i prostate.


Jod je neophodan svakoj stanici tijela, naročito štitnoj žlijezdi, pošto ona stvara hormon koji upravlja cjelokupnim metabolizmom.

Jod je također neophodan za zdravlje tkiva dojki i prostate, koje, kao i štitna žlijezda, zahtijevaju više joda nego ostala tkiva u organizmu. Prije svega, i višak i manjak joda opasan je za organizam. Razmotrite sljedeće: početkom 20. stoljeća nastala je epidemija guše u SAD-u; guša je, pojednostavljeno rečeno, oticanje štitne žlijezde. Ovo može dovesti do otežanog gutanja. Što je još gore, guša dovodi do smanjenog lučenja hormona štitne žlijezde – tiroksina, a time i smanjenog metabolizma, debljanja, nesanice, umora, pomračenja svijesti, depresije. Ukoliko se ne prati, ova bolest može prerasti u rak.

Prije 90 godina, petogodišnja studija liječnika Davida Marina (Marine) iz Ohia pokazala je da je epidemiju guše izazvao manjak joda. Ako odete u dućan, vidjet ćete oznaku za jodiranu sol. Vjerojatno je imate i u kuhinji. Međutim, prema mom istraživanju, u toj soli nema dovoljno joda. Štoviše, od 70-tih godina jod u kruhu se u SAD zamjenjuje njegovom jeftinijom zamjenom – bromom. Danas se velika većina peciva svih vrsta, uključujući i kruh, prave od brašna kome je dodan brom. U dugoj listi loših poteza, zamjena joda bromom jedna je od vjerojatno najvećih pogrešaka koju su proizvođači hrane ikada napravili, jer je dovela do epidemijskog nedostatka joda koju vidimo danas. Problem je u tome što se brom veže za jodne receptore u tijelu, što sprečava apsorpciju joda, a to je recept za zdravstvenu katastrofu.

Poljoprivredna zemljišta već su siromašna jodom, tako da je i hrana koja potiče s njih osiromašena jodom. Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) sve je dodatno pogoršala kada je propisala sto puta niži minimum joda u hrani, tako da nije moguće dobiti dovoljno joda putem hrane, bili putem soli bilo putem multivitaminskih preparata.
Ovaj nedostatak joda koji sad doživljavamo stvara ozbiljne probleme sa štitnjačom i prostatom, i također izaziva oboljenje dojki. Otuda i tridesetorostruk povećanje učestalosti fibrocistične displazije dojki, što blago povećava rizik od nastanka raka.

Brom je sada sveprisutan u suvremenom svijetu: koriste ga u medicini, za dezinfekciju bazena i sauna, dodaju ga u stotine proizvoda široke potrošnje, čak iu unutarnje dijelove automobila. Kupite novi auto i odmah ste izloženi velikim količinama broma. Na žalost, konvencionalno obučeni liječnici potpuno su nesvjesni ovog nedostatka, iako sve više ljudi obolijeva od raka štitne žlijezde, dojki ili prostate.

Zapamtite, kad se oboljeli prijavi onkologu i uđe u mrežu “Industrijsko-medicinskog kompleksa za rak”, biće podvrgnut terapijskim metodama koje se oslanjaju na:

~  kirurške zahvate
~  zračenje
~  kemoterapiju


Nijedan konvencionalni liječnik neće pacijentu propisati jod, osim radioaktivnog joda kojim se liječi tumor na štitnoj žlijezdi, a to je štetna metoda. Jednostavno i učinkovito rješenje jesu suplementi neorganskog i neradioaktivnog joda, što nije skupo. Kako ovaj neorganski i neradioaktivni jod sprečava rak? On potiče apoptozu stanica, tj.. smrt stanice. Kada je u pitanju rak, apoptoza je upravo ono što razlikuje zdrave od bolesnih stanica koje mogu izazvati fatalnu dijagnozu raka. Nemojte se zaprepastiti kad pročitate sljedeće: budući da kod svojih pacijenata najprije ispitam razinu joda, tako sam ustanovio da 95% njih imaju manjak joda. Mislim da bi se isto moglo utvrditi kod cjelokupnog američkog stanovništva, a upravo je ovaj faktor moćan u izazivanju raka.


   3. Prekomjerna težina

Debljina, koja podrazumijeva 20% veću tjelesnu težinu od idealne, također predstavlja faktor rizika od raka. Ovo je jedna od posljedica gušom otežanog rada štitne žlijezde. Ako je vaša idealna težina 80 kg, opasnost od raka prijeti vam ako imate 96 i više kilograma.


   4. Ne koristite sintetičke kemikalije i genetski modificiranu hranu

Nitko ne želi sintetičke kemikalije u hrani pa ipak stotine milijuna ljudi ih koriste, a da to ne znaju. Naime, konvencionalno uzgojena stoka hrani se hranom bogatom sintetičkim hormonima, antibioticima koji ubrzavaju rast, kao i GMO u hrani, što može izazvati rak. Tako hrana koja dolazi do vašeg stola ima u sebi ove štetne kemikalije. Nalazimo ih u mliječnim proizvodima, piletini, svinjetini kao i u ribi iz ribnjaka.



Postoji još jedan problem vezan za standardnu ​​prehranu. Naime, velika većina povrća i voća koje je konvencionalno uzgojeno prska se pesticidima i kemijskim sredstvima za oprašivanje. Iako takva sredstva povećavaju prinose, ona se smatraju izazivačima više slučajeva raka, pošto se zna da su ove kemikalije kancerogene.

Štetna jedinjenja koja izazivaju rak nalazimo i u umjetnim sladilima poznatih marki, a koji uključuju i aspartam. Jedna poznata marka sladila sadrži i atome klora. Klor je iz iste obitelji kao i brom, i također će spriječiti apsorpciju joda. Kao što ste već saznali, jod vam je potreban jer utječe na apoptozu stanica. Jediete li proizvode u kojima ima tih kemikalija, vaš će se imunološki sustav mučiti da bi ubio stanice raka. Štoviše, jedno od najpoznatijih umjetnih sladila, koje je dostupno u SAD-u već desetljećima, dokazano izaziva rak kod laboratorijskih životinja.

Posebno se za aspartam sumnja da uzrokuje rak mozga. Ipak, to je uobičajeni umjetno sladilo u gaziranim pićima, sladoledima bez šećera kao i u stotinama dijetalnih proizvoda za koje se tvrdi da imaju manje kalorija. Ironija je u tome što, u kemijskom pogledu, ovi zaslađeni proizvodi vrlo malo pomažu u smanjenju tjelesne mase. I tako, u želji da smanje kalorije, ljudi kupuju rak; dakle, nisu pametno pazarili.

Što činiti? Umjesto ovih umjetnih zaslađivača, može se koristiti organska stevija (koja nema aditiva), ili organski kristali kokosa, ili prirodni med. Oni neće nauditi vašem tijelu. Ne zaboravite da treba biti oprezan kada dajemo med djeci ispod godinu dana zbog opasnosti od alergije.

   5. Izbjegavajte rafinirani šećer, sol, bijelo brašno i rafinirano ulje

Rafinirana hrana je izmijenjena u toku obrade. Tipično se tom obradom odstranjuju hranjivi dijelovi, dok štetni šećeri, ulja, sol i manje vrijedni dijelovi žitarica ostaju ili se čak dodaju. Ovo se radi zbog cijene i zato što onda proizvod duže može trajati na rafovima, ali je ovakva hrana u biti lišena životodavnih elemenata. Ako jedete ovakvu hranu, brzo ćete oduzeti vitalnost svom tijelu. U tom slučaju imunološki sustav neće biti u dobrom stanju. Rak je tada pred vratima.

Kod svojih pacijenata uvijek testiram razinu vitamina, minerala i hormona, i gotovo uvijek nalazim da imaju ili nedostatak ili poremećen međuodnos ovih elemenata. Izbjegavajte rafinirani bijeli šećer jer rak voli rafinirani šećer. Ovo doslovno predstavlja gorivo potrebno za rast raka. Štoviše, rafinirani šećer, pokazalo se, onemogućuje rad imunološkog sustava oko 5 sati. Razmislite o tome …

Ako grickate neki slatkiš ili svakih par sati popijete neko bezalkoholno piće, a onda poslije večere pojedete kolač, pitu ili sladoled, vi doslovno neprestano onemogućujete rad imunološkog sustava, a to može otvoriti vrata raku i drugim kroničnim oboljenjima.

Kada ljudima pronađu rak, uvijek se iznenade kad im se kaže da previše šećera u hrani može biti uzrok. Isto tako, onkolozi im nikada ne kažu: “Odmah prestanite jesti šećer.” Umjesto toga, kažu: “Operirat ćemo vas, a onda ćemo uvesti kemoterapiju i/ili zračenje.”


Ne čekajte da vas ovo snađe: ODMAH izbacite rafinirani šećer iz hrane!

Prirodni šećer iz voća je dobar, ali ne i šećer dodan u sokove, u voćne kompote ili u voćni jogurt. Ako volite jogurt, jedite običan organski jogurt i u njega dodajte svježe voće, a ako vam je potrebno da bude slađe dodajte malo stevije ili meda.

Isto tako, izbjegavajte bijelo brašno, rafinirano ulje i sol, jer je sve to nezdravo i predstavlja još veću opasnost da dođe do raka, kao i do artritisa, šećerne bolesti i srčanih oboljenja.

   6. Izbjegavajte izloženost zračenju


Svi radiološki testovi liječnika uključuju ionizirajuće zračenje, za koje se zna da uzrokuje oštećenje stanične DNA i dovodi do stvaranja abnormalnih stanica koje mogu prerasti u stanice raka. Ovo podrazumijeva tradicionalne rentgenske zrake, zubni rentgen i mamografiju. Najgori su skeniranje PET (Positron Emission Technology) i CT (Computerized Tomography). Oni tijelo mogu izložiti daleko većem intenzitetu zračenja. Posebo CT stvara između 50 i 100 puta više zračenja nego klasično snimanje pluća rentgenom.



U posljednjih deset godina vrši se dramatično puno CT-a, preko 60 milijuna u SAD, a New England Journal od Medicine kaže da je bar trećina njih nepotrebna. Ja sumnjam da su i one dvije trećine potrebne. Pri tome napominjemo kumulativan efekt ovakvog izlaganja zračenju, jer se štetnost pojačava kako se zračenje ponavlja.

Skorašnje mamutsko istraživanje mamografije uključilo je 3243 žene između 40 i 59 godina i utvrdilo da će njihovim desetogodišnjim testiranjem biti sačuvana dva života. Da, dva života za deset godina testiranja tisuća žena, što pridonosi opasnosti od raka za njih. Naime, desetogodišnji iznos zračenja putem mamografije odgovara kumulativnom efektu od 10 rada apsorbirane radijacije, tj.. približno istu jačinu koju su pretrpjele na milju od eksplozije atomskih bombi u Hiroshimi i Nagasakiju. To odgovara 10 posto većem riziku od pojave raka!

Kako pregledati dojke a ne koristiti mamografiju pisano je ovdje!

   7.Provjeravajte patite li od nedostatka vitamina i minerala

Prvih deset vitamina i minerala koji nedostaju većini mojih pacijenata su:

1. Jod
2. vitamin B12
3. magniezij
4. vitamin C
5. vitamin B1 (tijamin)
6. vitamin D
7. sumpor
8. cink
9. krom
10. dušik

Budući da tipična američka prehrana stvara žgaravicu i podrigivanje, razvio se veliki biznis s lijekovima za smirivanje želučane kiseline. Međutim, ovi antacidi inhibiraju apsorpciju vitamina B12, koji je neophodan za varenje, stvaranje energije, mentalne funkcije i pravilno funkcioniranje imunološkog sustava. Pošto desetke milijuna Amerikanaca svakodnevno uzimaju antacide, oni žive s manjkom vitamina B12, što ugrožava njihov imunološki sustav, krade im energiju i čini ih ranjivijim za rak.

Pošto američke medicinske fakultete već dugo kontrolira farmaceutska industrija, konvencionalni liječnici uče da, nakon što dijagnosticiraju neko patološko stanje, prepisuju lijekove koji ga liječe. Nema naglaska na prevenciji ili zdravom načinu života i nikakvog napora da se ljudi prirodno liječe. Riječ je o tome da se ljudima daju sintetički lijekovi za tretiranje bolesti zato što se time ostvaruje profit.

Međutim, holistički pristup stavlja naglasak na prevenciju i zdrav način života, kao i na prirodne terapije koje vraćaju zdravlje čovjeku. Ova ideja nije revolucionarna, već je utemeljena na zdravom razumu. Izbjegavajte ono što znate da je opasno, a tijelu dajte ono što mu daje dobro zdravlje.




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Remisija raka i inhaliranje marihuane

Jod - univerzalni lijek

Paraziti u tijelu